top of page

Kros & GoodRequest: Mobilná aplikácia iKros #spolupráca



Spolupráca medzi GoodRequest a Kros začala v roku 2014, keď sa rozhodli spojiť svoje sily a vyvinúť novú aplikáciu, ktorá by poskytla používateľom robustné a funkčné riešenie pre mobilnú fakturáciu. Pôvodne táto aplikácia vznikala interne v spoločnosti Kros, ale po čase sa jej vývoj rozhodli zveriť spoločnosti GoodRequest špecializujúcej sa na vývoj mobilných aplikácií.


Vývojári z GoodRequest sa zamerali na vytvorenie natívnych aplikácií pre Android a iOS, pričom sa špeciálnu pozornosť venovali UX a dizajnu. Aplikácia iKros bola v čase uvedenia na trh zaujímavá nielen svojím moderným dizajnom, ale aj technickým riešením. Vďaka prechodu na Swift a použitiu nového technologického stacku bola aplikácia schopná poskytovať hladký výkon a spoľahlivú funkčnosť. Dôležitou súčasťou projektu bolo aj návrh a implementácia API, čo umožnilo efektívnu komunikáciu medzi mobilnou aplikáciou a backendovým systémom.


Aplikácia iKros bola dokonca ocenená v súťaži Android Appka roka, kde sa umiestnila na 2. alebo 3. mieste v kategórii financie.





Partnerstvo medzi GoodRequest a Kros vzniklo na základe vzájomných poznatkov a dlhoročných vzťahov v oblasti IT. Spolupráca sa ukázala ako veľmi efektívna – kombinácia odborných znalostí oboch firiem viedla k vytvoreniu vysoko kvalitného produktu, ktorý splnil očakávania a potreby koncových používateľov.


Hoci projekt iKros je už ukončený a jeho nástupcom je KROS Fakturácia, spolupráca medzi týmito dvoma spoločnosťami zanechala pozitívny zážitok. Spojením síl a zameraním sa na kvalitu a užívateľskú skúsenosť, GoodRequest a Kros vytvorili produkt, ktorý si získal ocenenia a uznanie v IT komunite. Je to dôkaz toho, že efektívna spolupráca a odborné zručnosti môžu viesť k vytvoreniu vynikajúcich riešení, ktoré majú reálny prínos pre používateľov.


 

Veríme, že členstvo v klastri ZAIT otvára cestu k vzájomnému prepojeniu členov. Tí vďaka tomu môžu spoločne realizovať projekty, na ktoré by inak nedosiahli alebo ktoré by boli pre nich náročné. Postupne tieto spolupráce predstavujeme, aby sme ukázali, že aj keď všetci členovia pôsobia v IT svete, nie sú si konkurenciou, ale môžu vzájomne spolupracovať a pomáhať rozvíjať svoj biznis.

Comments


bottom of page